preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Dugave

Login
Tražilica
INFO

RASPORED INFORMACIJA

Vozni red busa

Poštovani roditelji,

u školskom autobusu svi učenici moraju sjediti  pa vozači mole da se držite sljedećeg rasporeda:  

7:15 učenici produženog boravka

7:30  učenici 5.-8. razreda

7:45 učenici 1.- 4. razreda

                                

JELOVNIK

     DOBAR TEK!

  • UTORKOM JE SVIM UČENICIMA ŠKOLE U VRIJEME JELA OSIGURANO MLIJEKO, A ČETVRTKOM VOĆE!
  • RUČAK SE POSLUŽUJE OD 10 DO 14 SATI

 

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik-20.-24.01..docx

RASPORED ZVONA

Nastava ujutro

 

1 sat: 08:00 - 08:45
2 sat: 08:55 - 09:40
3 sat: 09:50 - 10:35
4 sat: 10:40 - 11:25
5 sat: 11:30 - 12:15
6 sat: 12:20 - 13:05
7 sat: 13:10 - 13:55

Nastava poslijepodne

 

1 sat: 14:00 - 14:45
2 sat: 14:55 - 15:40
3 sat: 15:50 - 16:35
4 sat: 16:40 - 17:25
5 sat: 17:30 - 18:15
6 sat: 18:20 - 19:05
7 sat: 19:10 - 19:55

Vrijeme

 

  Zagreb
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

HITNI TELEFONI

Policija          192

Vatrogasci     193

Hitna pomoć  194 i 112

Škola       01/  6671-733

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 124798
Ovaj mjesec: 2235
Ovaj tjedan: 546
Danas: 65
 

NAVIKE ZA ZDRAV ŽIVOT

 

             

Što je PETICA – igrom do zdravlja?

Hrvatski liječnički zbor je u suradnji s međunarodnom organizacijom EPODE International Network (EIN) pokrenuo javnozdravstveni, obrazovni projekt PETICA -igrom do zdravlja.

Cilj programa je prevencija pretilosti u djece i odraslih putem obrazovanja o pravilnim prehrambenim navikama i važnosti redovite tjelovježbe. EPODE programi temelje se na udruživanju znanja, iskustva i djelatnosti različitih institucija, sektora i organizacija. Implementacijom javnozdravstvenog programa, PETICA – igrom do zdravlja, u osam, odabranih osnovnih škola Grada Zagreba, planira se spriječiti i sniziti stopa pretilosti u djece školske dobi. Provedba programa započela je u drugom tromjesečju školske godine 2014./2015., u drugim razredima osnovnih škola, na području Donjeg grada i Novog Zagreba – istok. Stručni tim programa čini više od 20 uglednih stručnjaka s područja javnog zdravstva, medicine, kineziologije, nutricionizma, pedagogije i psihologije.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje odobrili su provedbu programa u sklopu razredne nastave osnovnih škola tijekom 10 školskih sati (5 teorijskih predavanja i 5 radionica). Provode ga učitelji te studenti nutricionizma i kineziologije koji su prošli kroz posebni program obrazovanja. Svi informativno-obrazovni materijali koji se koriste u provebi programa, osmišljeni su na način da potiču razmišljanje, kreativnost i razvijaju vještine koje će pomoći djeci u budućnosti. U sklopu programa koriste se i različita nastavna pomagala koja osiguravaju usvajanje ključnih poruka kroz igru, kao i tjelovježbu.

U sklopu projekta razvijeni su i materijali koji potiču roditelje na promjene cjeloživotnih navika te su predviđene radionice za usvajanje novih informacija i znanja o pravilnoj prehrani i zdravim navikama. Roditeljima će na raspolaganju biti najnovije informacije o provedbi programa, kao i dodatni materijali putem službene internet stranice i stranica na društvenim mrežama.

 

Program PETICA – igrom do zdravlja u našoj školi provode učiteljice- Ksenija Adamović (2.a), Jasminka Šipušić (2.b) i Mirela Janjić (2.c)  uz sudjelovanje brojnih stručnjaka te studenata Kineziološkog te Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta. Tu su i maskote  Njumi  i Njami  te poznate osobe – ambasadori programa. Osnovna nastavna sredstva u provođenju programa su zabavni i razigrani obrazovni materijali te radionice.

 

O ZDRAVOM TANJURU

 

 

 

Pedagog  Maristella Hodak Oslić

 

Izvor: http://www.petica.hr/

Priloženi dokumenti:
Zdrav dorucak u skoli.pdf

 

                                                           

  Vježbajmo za 5!

 

U subotu 30. travnja 2016. g. , povodom kampanje" Vježbajmo za 5!", organizirano je zajedničko vježbanje u školskoj dvorani. Kampanja je provedena u sklopu programa Petica - igrom do zdravlja. 
Vježbanje je počelo u 10 h. Vježbali su učenici drugih razreda 1. OŠ Dugave sa roditeljima te učiteljicama uz pomoć stručnjaka s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su osmislili  niz korisnih i zabavnih vježbi.
Na taj način se Projekt pretvorio  u obiteljsku zabavu, a roditelji koji su prihvatili izazov zabavili su se sa svojim mališanima te odradili trening pod stručnim vodstvom.

 

 

 

                Vježbajmo za 5!

 

U subotu 9. travnja 2016. g. , povodom kampanje" Vježbajmo za 5!", organizirano je zajedničko druženje i vježbanje u školskoj dvorani. Kampanja je provedena u sklopu programa Petica - igrom do zdravlja. 
Vježbanje je počelo u 10 h, a trajalo je 45 min. Vježbali su učenici trećih razreda 1. OŠ Dugave te njihovi roditelji. 
Stručnjaci s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osmislili su niz korisnih i zabavnih vježbi.
Tjelesna aktivnost pretvorena je u obiteljsku zabavu, jer se vježbalo u paru. Roditelji koji su prihvatili izazov odlično su se zabavili sa svojom djecom. Uživali su u vježbanju kao i u kvalitetno provedenom vremenu sa svojim mališanima.
                                            učiteljica Jasminka Šipušić

 

 

 

ZDRAVI DORUČAK                 

Tijekom dva vikenda, „Zdravi doručak“, organiziran u Osnovnim školama Matka Laginje i Frana Galovića te I. osnovnoj školi Dugave, okupio je preko četiri stotine učenika i njihovih roditelja uključenih u program PETICA - igrom do zdravlja.

Cilj događanja „Zdravi doručak“ bio je pokazati djeci i roditeljima kako od jednostavnih namirnica pripremiti zdrav i ukusan doručak. Za izradu kreativnih recepata te pripremanje zdravog doručka bio je zadužen chef Mario Čepek, a osim standardnih namirnica koje se nalaze u svakom kućanstvu, koristio je i zdrave sezonske delikatese, poput čimulica (mladih izdanaka kelja) i jagoda.

Djecu je oduševila francuska pita „quiche“ od integralnog tijesta s nadjevom od krem sira i čimulica, Club sendvič s piletinom i rikolom, pjenica od griza s ukuhanim jagodama te domaći jogurt s hrskavim žitaricama, sušenim i sezonskim voćem i medom. Roditelji i učitelji bili su sretni što se jelo „zeleno“.

Na „Zdravom doručku“ bile su i maskote programa, Njumi i Njami, koji su donijeli svježe vijesti iz Zdravigrada, ali i provjerili koliko je gradiva usvojeno tijekom PETICA nastavnih sati. Njumi i Njamija oduševilo je bogato znanje koje su djeca pokazala o zdravom tanjuru i zdravim navikama, a nakon toga igri i veselju nije bilo kraja.

Studenti Kineziološkog fakulteta, suradnici na programu, pripremili su zabavan poligon za vježbanje jer zdrave jutarnje navike uz zdravu prehranu uključuju i tjelovježbu koja, povrh toga, pridonosi dobrom raspoloženju. Studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, također suradnici na programu, pripremili su kreativnu radionicu tijekom koje su s djecom usvajali nova znanja, ali i izradili najveći zdravi tanjur na kojem su se našle brojne delicije u raznim tehnikama crtanja.

„Zdravi doručak“ prvi je u nizu događanja koja su tijekom programa PETICA – igrom do zdravlja pripremljeni za djecu. Još zabavnih zajedničkih trenutaka slijedi!

 

 

Izvor : http://www.petica.hr/

 

 

 

Zdravi doručak u I.osnovnoj školi Dugave

   U subotu, 25.travnja 2015. god. u sklopu projekta „Petica – igrom do zdravlja“, u našoj školi održan je event s nazivom Zdravi doručak. Event je počeo u 10 , a završio oko 12 sati. Cilj je bio aktivno sudjelovati u zdravom doručku, igri i tjelovježbi.

  Sudjelovali su učenici drugih razreda, njihovi roditelji te ostali sudionici projekta. Zdravi doručak bio je koncipiran na način da su bila postavljena četiri punkta :

  •      kuhanje s chefom M. Čepekom
  •      zabavni poligon ( vježbanje )
  •     kreativni kutak
  •     mini predstava – Njumi i Njami

  Predviđeno trajanje svakog segmenta bilo je oko 20 do 30 min. Sudjelovali su učenici i njihovi roditelji. Uživali smo u jednostavnim, praktičnim i zdravim jelima. Učenici su uživali i zabavljali se vježbajući. Svoju kreativnost pokazali su crtežima i plakatima na kojima su prikazali niz zdravih namirnica. Njumi i Njami na zabavan su i pristupačan način ponovili s djecom sve o 5 zdravih navika, a one su:

Ne preskači doručak

Pij puno vode

Jedi raznoliko i zdravo

Redovito vježbaj

Osiguraj si dovoljno sna

  Projekt je bio uspješan, a sudionici zadovoljni. Zahvaljujemo organizatorima i realizatorima projekta te svima koji su se u subotu odazvali na ovaj događaj. Bilo je zanimljivo, zabavno i poučno.

                                                                                učiteljica Jasminka

 

preskoči na navigaciju