preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Dugave

Login
Tražilica
INFO

RASPORED INFORMACIJA

Vozni red busa

Poštovani roditelji,

u školskom autobusu svi učenici moraju sjediti  pa vozači mole da se držite sljedećeg rasporeda:  

7:15 učenici produženog boravka

7:30  učenici 5.-8. razreda

7:45 učenici 1.- 4. razreda

                                

JELOVNIK

     DOBAR TEK!

 • UTORKOM JE SVIM UČENICIMA ŠKOLE U VRIJEME JELA OSIGURANO MLIJEKO, A ČETVRTKOM VOĆE!
 • RUČAK SE POSLUŽUJE OD 10 DO 14 SATI

 

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik-20.-24.01..docx

RASPORED ZVONA

Nastava ujutro

 

1 sat: 08:00 - 08:45
2 sat: 08:55 - 09:40
3 sat: 09:50 - 10:35
4 sat: 10:40 - 11:25
5 sat: 11:30 - 12:15
6 sat: 12:20 - 13:05
7 sat: 13:10 - 13:55

Nastava poslijepodne

 

1 sat: 14:00 - 14:45
2 sat: 14:55 - 15:40
3 sat: 15:50 - 16:35
4 sat: 16:40 - 17:25
5 sat: 17:30 - 18:15
6 sat: 18:20 - 19:05
7 sat: 19:10 - 19:55

Vrijeme

 

  Zagreb
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

HITNI TELEFONI

Policija          192

Vatrogasci     193

Hitna pomoć  194 i 112

Škola       01/  6671-733

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 124786
Ovaj mjesec: 2223
Ovaj tjedan: 534
Danas: 53
ŠAHOVSKA ŠKOLA DUGAVE

Školska šahovska povijest u Dugavama započela je u vrijeme kada je škola nosila ime Josipa Kraša. Tijekom tog razdoblja šahovsku su grupu vodila dvojica profesora: Drago Kovačić (njemački jezik) i Pavo Majić (fizika). Krajem 80-tih godina šah se kao školska aktivnost ugasio i potpuno nestao iz slobodnog vremena dugavskih učenika. Godine 1991. Osnovna škola Josip Kraš podijelila se na dvije zasebne škole – I. OŠ Dugave i II. OŠ Dugave (današnja OŠ Frana Galovića). Nova školska šahovska era u Dugavama  započela je 1995. godine kada je u I. OŠ Dugave došao Željko Brdal, profesor povijesti i zemljopisa. Kao veliki šahovski entuzijast iste je godine započeo sa okupljanjem učenica i učenika zainteresiranih za bavljenje šahom i osnovao Šahovsku školu Dugave. Njegovim je zalaganjem oživio interes za šah i od tada je kroz šahovsku školu prošlo više stotina dugavskih učenica i učenika. Treba napomenuti da se svake godine šahovskoj školi Dugave priključe i učenici OŠ Frana Galovića, a bilo je i polaznika izvan Dugava. Najveći problem šahovske škole u nastajanju bio je nedostatak šahovskih rekvizita. Iz dugavske šahovske prošlosti ostalo je nekoliko drvenih šahova koji se sada nalaze u školskoj knjižnici. U tim počecima voditelj je donosio svoje i posuđene šahovske garniture među kojima je bilo turnirskih, drvenih, malih, na magnet, čak i onih otisnutih na poleđini igre «Čovječe, ne ljuti se». I sami polaznici šahovske škole donosili su svoje garniture. Vrlo brzo, već sljedeće godine, nabavljeno  je 10-tak pravih turnirskih šahovskih garnitura. Time je napravljen napredak u kvaliteti treninga i omogućeno je istovremeno igranje većeg broja učenica i učenika.  Kako su polaznici šahovske škole stjecali sve veća šahovska znanja zaželjeli su se i natjecanja te je  voditelj odlučio organizirati šahovske turnire i prvenstva škole. Međutim, ta je ideja ukazala na nedostatak drugih šahovskog rekvizita – šahovskih satova. Prvi školski šahovski sat kupljen je od članarine polaznika škole, a nabavio ga je dugavski fizičar i nekadašnji voditelj Pavo Majić u Češkoj. Angažiranjem voditelja u Zagrebačkom šahovskom savezu, ubrzo je u školu stiglo još šest  šahovskih satova te se započelo sa šahovskim turnirima i natjecanjima.  Susretljivošću tadašnjeg ravnatelja Jurice Sertića kupljena je i šahovska literatura te je tako stvorena i mala šahovska knjižnica u kojoj polaznici mogu posuđivati šahovske knjige. Knjižnica je tijekom vremena dopunjavana pa danas broji više od sto knjiga i 20-ak skripti. U  najnovije vrijeme, zahvaljujući sadašnjem ravnatelju Tomislavu Cvitanoviću, nabavljeno je još desetak šahovskih garnitura, čime je omogućeno organiziranje većih natjecanja i međuškolskih turnira. Kako bi se djelovanje Šahovske škole Dugave predstavilo čim većem broju zaintresiranih učenika i građana Zagreba, Republike Hrvatske, pa i šire, na Internetu je 2001. godine postavljena Internet stranica koju uređuje web-master Kristijan Fabina poznatiji kao Kiko.

Godine 2003. Šahovska škola je napravila ogroman iskorak na imageu svojih polaznika, a ujedno je to i godina kada su pronađeni sponzori kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci. Tvrtka ADU napravila je majice sa šahovskim grbom Šahovske škole Dugave, a Bačelić d.o.o. donirala je šahovske kape i zastavice. Tvrtka Papirus «pokrivala» je papirnate potrebe šahista i šahistica, a Školska knjiga postala je stalan generalni sponzor Dugave opena. Nakon osvajanja trećeg mjesta u gradu Zagrebu u obje konkurencije 2004. godine Školski odbor I. OŠ Dugave odobrio je Šahovskoj školi nabavku prijenosnog računala, a tvrtka Mikronis je isporukom uz popust prijenosnika postala sponzorom Šahovske škole Dugave. Zahvaljujući donaciji dugavske tvrtke Megatti šahovske aktivnosti ne mogu proći bez fotografiranja – doniran je digitalni fotoaparat. Šahovska škola Dugave je uz potporu matične škole obogatila šahovsku knjižnicu, a nabavljena je i demonstracijska ploča. Pravu revoluciju u broju šahovskih satova donijela su novčana sredstva koja je Gradski ured za obrazovanje i šport početkom 2005. godine dodijelio Šahovskoj školi Dugave.
Zahvaljujući svemu što je gore navedeno, Šahovska škola Dugave u stanju je organizirati veća šahovska natjecanja, međuškolske turnire i prvenstva.

:: Organizacija ::
Glavni organi Šahovske škole Dugave su Skupština i Izvršni odbor. Skupštinu sačinjavaju svi redovni polaznici, a Izvršni odbor se bira te se sastoji od četiri člana: predsjednik, podpredsjednik, tajnik (predmetna nastava) i tajnik (razredna nastava). Šahovski se treninzi održavaju jedanput tjedno u trajanju od dva školska sata. Svaki je trening podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu trenira se uz korištenje šahovske literature, rješavaju se tematski problemi, izučava se teorija otvaranja, središnjice i završnica, važan dio treninga predstavlja analiza šahovskih partija, a u drugom dijelu se igraju prijateljski susreti ili službene partije. Svaki je polaznik obavezan na trening donijeti knjigu Škola šaha autora Idriza Sušića koja služi kao šahovski udžbenik, a napredniji i iskusniji polaznici imaju dodatne tematske skripte u kojima su teme prilagođene naprednijim šahistima i šahisticama. Polaznici imaju svoje bilježnice za zapisivanje gradiva, obrasce za šahovsku notaciju i mape za radne materijale.

:: Školske legende ::
Među mnogobrojnim polaznicima Šahovske škole Dugave, neki su učenici svojim radom i uspjesima postali prave dugavske šahovske legende. U bavljenju šahom najdalje od svih polaznika Šahovske škole Dugave dogurao je Vinko Zlomislić koji kuca i na vrata hrvatske omladinske reprezentacije. Među ostalim šahovskim legendama osobito se ističu Ivana Kovačević i Neven Čaplar. Oni su svoje šahovske početke imali u drugom razredu kad su počeli dolaziti na treninge.  Zanimljivo je naglasiti da je tada s njima bilo 15-tak učenica i učenika iz njihovog razreda, ali su jedino oni nastavili «šahirati». Među šahovske legende kod djevojčica neizostavno ulaze i Zlatica Babić, Sanja Grubišić, Vida Steiner, Marina Jukić i Petra Čepin koje su postizale zapažene rezultate na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima grada Zagreba. Slavu Šahovske škole Dugave pronijele su na prvenstvima Hrvatske «nove» dugavske šahovske dame, ali o njima puno više u daljnjem tekstu. Među dječacima istaknuto mjesto pripada bivšim prvacima škole Filipu Novoselu, Marku Rupertu i Mišelu Mariću (osvojeno 3. mjesto u Zagrebu),  te šahovskim «krampusima» Tomislavu Dumančiću i Patriku Počivavšeku. Zanimljivo je istaknuti da obojica imaju i svoje sestre nasljednice od kojih je Jelena Dumančić bila istaknuta šahovska natjecateljica, a Dora Počivavšek je 2005. godine bila u ekipi koja je nastupila na državnom prvenstvu. No i to nije sve od Dumančića i Počivavšeka…

U legende se ubraja i Daniel Gazdek koji je bio jedan od najzaslužnijih za najzapaženiji rezultat u dotadašnjoj povijesti Šahovske škole Dugave u muškoj konkurenciji – treće mjesto u gradu (2004. g.).
Svojim zalaganjem i odnosom prema treninzima ističu se Irma Telarović, Antonija Lacković, Tea Bačelić, Lara Hušnjak, Maja Rupert, Ivana Majcen, Zvonimir Maranić (odselio u Špansko), Bruno Benzan (u međuvremenu se posvetio gitari), Dean Sarapa, Pavao Vrbanec, Ivan Ačkar, Kristijan Vuković (odselio u Špansko), Robert Blažević, Petar Črnjević, Kristijan Perša. Ovdje treba dodati zaslužnije sadašnje i bivše polaznike Šahovske škole Dugave: Goran i Zoran Davidović, Matej Planinić, Ivan i Kristijan Jurilj, Luka Murgić, Monika Prša, Ira Cesarec, Matija Tasić, Bernard Koljaj, Valent Mijić, Matea Pajtlar, Stjepan Mudronja, Marko Šutić, Jasmin Koštić, Matija Rakić, Sebastian Firi, Ahmed Softić, Viktor Milaković, Iva Markota, Mateja Mihaljević-Vukić (odselila u Travno), Tomislav Novak, Jakov Bajić, Zdenko Horvat, Zlatan Sičanica, Denis Koštić, Ivan Majcen, Mia Ačkar,  Karla Počivavšek, Jasmina Koštić, Marcela Horvat, Dora Raguž, Vita Čorluka, Luana Baraba, Maja Perica, Filip Dumančić, Vito Kordić, Karlo Weiser, Karlo Ružić, Ivan Grabovac, Goran Glamuzina, Petar Črnjević.

Nadalje treba odati priznanje i roditeljskim «legendama» bez čijih auto-prijevozničkih usluga i podrške ne bi bilo moguće ostvariti sudjelovanja na brojnim natjecanjima. U nabrajanje roditeljskih šahovskih legendi krenut ćemo abecednim redom: tata Bačelić, mama, tata i brat Čaplar, tata, mama Čepin, mama i tata Črnjević, tata Dumančić, tata Gazdek, mama Hušnjak, tata Jurilj, tata Lacković, tata Majcen, tata Maranić, mama i tata Novosel, tata Počivavšek, mama Rakić, mama i tata Rupert, tata i mama Sarapa, tata Telarović, tata Vrbanec te mama i tata Vuković. A kako vrijeme leti dokazuje činjenica da su prijevozničke usluge šahistima i šahisticama odradili nekadašnji polaznici Šahovska škola Dugave Tomislav Dumančić i Marko Rupert.
Hvala roditelji!

:: Sudjelovanje na ekipnim prvenstvima ::
1997./ 1998.  god.
Djevojčice: Kovačević, Dumančić, Čepin, Počivavšek – 3. mjesto
Dječaci: Čaplar, Počivavšek, Dumančić, Novosel – 15. mjesto

1998. / 1999.  god.
Djevojčice: Kovačević, Dumančić, Dimitrović – 4. mjesto
Dječaci: Rupert, Novosel, Marić, Dumančić, Čaplar – 14. – 18. mjesto

1999. / 2000. god.
Djevojčice: Kovačević, Čepin, Dumančić, Počivavšek – 4. mjesto
Dječaci: Planinić, Murgić, Čaplar, Marić, Bach – 18. mjesto

2000. / 2001. god.
Djevojčice: diskvalificirane zbog odustajanja
Dječaci: Čaplar, Jurilj I. , Marić, Planinić, Jurilj K. – 13. mjesto

2001./ 2002.god
Djevojčice: M.Prša, D.Počivavšek, M.Rupert, M.Kragulj – 11. mjesto
Dječaci: Planinić, Gazdek, Maranić, Koljaj – 21. mjesto

2002./ 2003. godina
Djevojčice:  Počivavšek, Telarović,  Bačelić, Hušnjak – 5. mjesto
Dječaci:  Gazdek,  Sarapa,  Maranić,  Tasić,  Benzan – 14. mjesto

2003./ 2004. godina
Djevojčice:  Telarović,  Lacković, Rupert,  Bačelić – 3. mjesto
Dječaci:  Rakić,  Gazdek,  Sarapa,  Vuković,  Ačkar, A. Softić – 3. mjesto

2004./ 2005. godina
Djevojčice: Tea Bačelić, Maja Rupert, Antonija Lacković, Dora Počivašek – 1. mjesto
Dječaci:  Blažević,  Sarapa,  Vrbanec,  Vuković,  Ačkar – 3. mjesto

2005./2006. godina
Djevojčice: Maja Rupert, Tea Bačelić, Matea Pajtlar, Ivana Majcen- 1. mjesto
Dječaci: R.  Blažević, D. Sarapa, K. Vuković, P. Vrbanec, I. Ačkar- 4.mjesto

2006/2007. godina
Djevojčice: Maja Rupert, Ivana Majcen, Vita Čorluka, Luana Baraba, Maja Perica – 3.mjesto
Dječaci: Tomislav Novak, Jakov Bajić, Petar Črnjević, Ivan Majcen, Filip Dumančić – 11.mjesto

2007/2008. godina
Djevojčice: Ivana Majcen, Vita Čorluka, Maja Perica, Anamarija Pavlek – 7.mjesto
Dječaci: Jakov Bajić, Tomislav Novak, Hrvoje Stojanović, Petar Črnjević i Tomislav Ovčarić  – 5.mjesto

:: Šahovski školski prvaci ::
Svake školske godine organizira se pojedinačno školsko šahovsko prvenstvo kako bi se saznalo tko je najbolji šahist i šahistica škole. Do sada su prvacima škole postali slijedeći učenici i učenice:

Dječaci
Filip Novosel,        šk. g. 1997./1998.
Marko Rupert,       šk. g. 1998./1999.
Mišel Marić,           šk. g. 1999./2000.
Neven Čaplar,       šk. g. 2000./2001.
Zvonimir Maranić, šk. g. 2001./2002.
Daniel Gazdek,     šk. g. 2002./2003.
Matija Rakić,         šk. g. 2003./2004.
Robert Blažević,   šk. g. 2004./2005.
Robert Blažević,   šk. g. 2005./2006.
Tomislav Novak,   šk. g. 2006./2007.
Tomislav Ovčarić, šk. g. 2007./2008.
Tomislav Ovčarić, šk. g. 2008./2009.

Djevojčice
Ivana Kovačević,  šk. g. 1997./1998.
Ivana Kovačević,  šk. g. 1998./1999.
Ivana Kovačević,  šk. g. 1999./2000.
Ivana Kovačević,  šk. g. 2000./2001.
Dora Počivavšek,  šk. g. 2001./2002.
Irma Telarović,      šk. g. 2002./2003.
Irma Telarović,      šk. g. 2003./2004.
Tea Bačelić,          šk. g. 2004./2005.
Maja Rupert,          šk. g. 2005./2006.
Maja Rupert,          šk. g. 2006./2007.
Ivana Majcen,        šk. g. 2007./2008.
Anamarija Pavlek,  šk. g. 2008./2009.

vijesti
Školsko šahovsko natjecanje
Ela Tečić / datum: 16. 12. 2019. 10:49

 


[OPŠIRNIJE]DUGAVE OPEN 2019.
Ela Tečić / datum: 21. 11. 2019. 08:18

 

XVII. EKIPNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA NOVOGA ZAGREBA

 

Školskišahovskipozdrav!

Dugogodišnja tradicija ovog najpopularnijeg ekipnog školskog šahovskog natjecanja na području Novoga Zagreba nastavljena je i po XVII. put. Ovogodišnji Dugave open održan je U

petak 15. studenog 2019. godine u prostorijama I. osnovne škole Dugave,        Školski prilaz 7..

Organizator ovog prvenstva je Šahovskaškola Dugave koja je nastavila sa širenjem školskešahovske epidemije i popularizacijom šaha među učenicama i učenicima osnovnihškola Novoga Zagreba.

 

Generalni sponzor Dugave opena je izdavačka kuća Školska knjiga koja je i ove godine pokazala da ima razumijevanja  za ovakva natjecanja te je za svih 100-tinjak učenika i učenica iz 20 osnovnoškolskihekipa osigurala prigodne nagrade. Svi su sudionici dobili punu vrećicu Školske knjige i medalju, svi su voditelji dobili prigodan poklon,a tri prvoplasirane ekipe su osvojile pehare i prepune vrećice Školske knjige.

 

 

Popis škola koje su sudjelovale na ovogodišnjem Dugave openu:

 

OŠ Ive Andrića, Milovana Kovačevića 18               - voditelj Jelenko Mikacinić, 

OŠ Lučko, Puškarićeva 102                                         - voditelji Nikola Cetina i Danijel Jurlina,

OŠ Mladost, Karamanov prilaz 3                              - voditelj Jasmin Hutinović,

OŠ Otok, Gradićeva 4                                                   - voditelj Andrej Stanković,

OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9                                   - voditelj Mladen Nagl,

OŠ Zapruđe, Meštrovićev trg 8 A                                            - voditelj Igor Stojaković,

I. OŠ Dugave, Školski prilaz 7                                     - voditelj Željko Brdal,

OŠ Odra, Đačka ulica 5                                                 - voditelj Darko Vidaković,

OŠ Frana Galovića, Školski prilaz 7                                      - voditelj Darko Šutić,

 

 

 

 • djelovanju i aktivnostima Šahovske škole Dugave na popularizaciji šaha u osnovnim školama Novoga Zagreba i šire više informacija možete saznati ovdje  ubaciti link školske stranice..

 

A sada o samom natjecanju..

Sudjelovaloje 20 ekipa iz devet osnovnihškola Novoga Zagreba. Tempo igre je bio deset (10)minutapo igraču,a igralo se pet kola po švicarskom sustavu.

Voditelj prvenstva je prof. Željko Brdal (voditelj Šahovske škole Dugave). Glavni sudac je Jelenko Mikacinić (županijski sudac);ostali suci: Nikola Cetina ,Darko Vidaković ,  Mladen Nagl ( klupski sudac)) i Igor Stojaković.

Prvenstvo je otvorila ravnateljica I. OŠ Dugave Kristina Vidović nakončega su svi uronili u šahovsku čaroliju  poznatu I kao kraljevska igrana 64 crno-bijela polja.

Nakon odigranih pet kola ekipe su ostvarile slijedeći poredak.

 

iiDugave open2019

Konačni poredak nakon 5 Kola

Mj.

SNo

Momčad

Partije

  + 

  = 

  - 

 TB1 

 TB2 

 TB3 

1

3

Vukovi Sopot

5

4

1

0

9

17,0

36,0

2

2

Odra Cure I

5

4

0

1

8

15,0

37,0

3

1

Lučko I

5

3

1

1

7

15,5

36,0

4

7

Otok I

5

3

1

1

7

11,0

27,5

5

20

Zapruđe I

5

2

2

1

6

11,5

33,0

6

4

Odra Dečki

5

2

2

1

6

11,0

33,5

7

14

Zapruđe II

5

2

2

1

6

11,0

32,5

8

10

Kraljevi Dugave

5

3

0

2

6

11,0

29,5

9

5

Odra Cure II

5

3

0

2

6

10,0

36,0

10

15

Fran Galović I

5

2

1

2

5

10,5

28,0

11

17

Mladi vukovi Sopot

5

2

1

2

5

10,0

31,0

12

9

Kajzerica

5

2

1

2

5

9,0

30,5

13

11

Dame Dugave

5

2

1

2

5

9,0

28,0

14

12

Lovci Dugave

5

2

0

3

4

10,0

24,0

15

18

Mladost Utrine I

5

0

4

1

4

9,0

28,5

16

6

Lučko II

5

2

0

3

4

8,5

29,0

17

8

Aska Sopot

5

1

1

3

3

8,0

26,5

18

19

Mladost Utrine II

5

1

0

4

2

7,0

27,5

19

13

Otok II

5

0

1

4

1

3,0

30,0

20

16

Fran Galović II

5

0

1

4

1

3,0

25,5

 


[OPŠIRNIJE]Izvješće s Mikronis kupa 2019.
Ela Tečić / datum: 18. 11. 2019. 12:12

MIKRONIS KUP 2019.

XI. POJEDINAČNO PRVENSTVO

OSNOVNIH ŠKOLA NOVOG ZAGREBA

 

 

Pozdravlja Vas školsko-šahovski mikronis virus!

Mikronis kup 2019. ujedno je i  XI. Pojedinačno šahovsko prvenstvo osnovnih škola Novog Zagreba. Ovo po mnogočemu jedinstveno školsko šahovsko natjecanje odigrano je 16. studenog 2019. godine u prostorijama I. osnovne škole Dugave, Školski prilaz 7.

 

Organizator ovog prvenstva je Šahovska škola Dugave koja u suradnji sa tvrtkom Mikronis d.o.o. uspješno širi šahovski virus novozagrebačkim osnovnim školama

Više o pokrovitelju  ove školsko šahovske zaraze možete saznati na  www.mikronis.hr

 

Kao odličan pokrovitelj tvrtka Mikronis d.o.o. je i ove godine za sve sudionike osigurala medalje, diplome  te mnoštvo predmetnih  nagrada iz svoje bogate ponude. Tijekom turnira sudionici su se okrijepili sokovima, čokoladama i bombonima. Zahvaljujući takvom pristupu i razumijevanju pokrovitelja na ovogodišnjem Mikronis kupu svi, svi sudionici su po završetku natjecanja otišli sretni i zadovoljni.

Zašto?

 • Turnir je protekao u fer i korektnom  nadmetanju
 • - ravnopravno su sudjelovale i učenice i učenici
 • - suđenje je bilo na visokoj razini
 • Svi sudionici su dobili medalju i diplomu
 • Tri prvoplasirane dame i tri prvoplasirana kralja su dobili i predmetne nagrade
 • - nagrađeno je predmetnim nagradama deset unaprijed određenih mjesta,
 • I posljednje mjesto dobilo je svoju osvojenu predmetnu nagradu
 • Ali i to nije sve. Slučajnim odabirom podijeljeno je mnoštvo predmetnih nagrada, a organizator je pazio da ne dođe do preklapanja nagrađenih
 •  

 

Na ovogodišnjem Mikronis kupu sudjelovali su učenici i učenice iz slijedećih osnovnih škola:

OŠ Ive Andrića, Milovana Kovačevića 18               - voditelj Jelenko Mikacinić, 

OŠ Lučko, Puškarićeva 102                                      - voditelji Nikola Cetina i Danijel Jurlina,

OŠ Mladost, Karamanov prilaz 3                              - voditelj Jasmin Hutinović,

OŠ Otok, Gradićeva 4                                                          - voditelj Andrej Stanković,

OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9                                - voditelj Mladen Nagl,

OŠ Zapr uđe, Meštrovićev trg 8 A                            - voditelj Igor Stojaković,

I. OŠ D  ugave, Školski prilaz 7                                - voditelj Željko Brdal,

OŠ Odra, Đačka ulica 5                                             - voditelj Darko Vidaković,

OŠ Frana Galovića, Školski prilaz 7                         - voditelj Darko Šutić,

OŠ Gustava Krkleca, Božidara Magovca 103          - voditelj prof. TZK,

 

 

Na prvenstvu je sudjelovalo 74 učenika i učenica iz 10 novozagrebačkih osnovnih škola. Tempo igre je bio deset (10) minuta po igraču, a igralo se sedam (7) kola po švicarskom sustavu.

Voditelj prvenstva bio je prof. Željko Brdal  (voditelj  Šahovske škole Dugave). Glavni sudac bio je Jelenko Mikacinić (županijski sudac).

Cjelokupnu statistiku natjecanja te konačni poredak svih sudionika turnira možete vidjeti na https://chess-results.com/fed.aspx?lan=15&fed=CRO

 

 

Ovogodišnji Mikronis kup osvojila je Kolovrat Monika , OŠ Odra, koja je ujedno i prva dama Mikronis kupa.

2. dama: Kolovrat Ana, OŠ Odra

3. dama: Halužan Samanta, OŠ Odra

 

Kod učenika poredak je slijedeći

 1. Kralj: Milanović Bolfek Mak, OŠ Ivo Andrić - Sopot
 2. 2. Kralj: Kristijan Šimović, OŠ Lučko
 3. 3. Kralj: Mikacinić Mislav, OŠ Ivo Andrić - Sopot

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju