preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Dugave

Login
Tražilica
JELOVNIK

     DOBAR TEK!

UTORKOM JE SVIM UČENICIMA ŠKOLE U VRIJEME JELA OSIGURANO MLIJEKO, A ČETVRTKOM VOĆE!

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK 19.-23.02..doc

RASPORED ZVONA

Nastava ujutro

 

1 sat: 08:00 - 08:45
2 sat: 08:55 - 09:40
3 sat: 09:50 - 10:35
4 sat: 10:40 - 11:25
5 sat: 11:30 - 12:15
6 sat: 12:20 - 13:05
7 sat: 13:10 - 13:55

Nastava poslijepodne

 

1 sat: 14:00 - 14:45
2 sat: 14:55 - 15:40
3 sat: 15:50 - 16:35
4 sat: 16:40 - 17:25
5 sat: 17:30 - 18:15
6 sat: 18:20 - 19:05
7 sat: 19:10 - 19:55

Vrijeme

 

  Zagreb
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HITNI TELEFONI

Policija          192

Vatrogasci     193

Hitna pomoć  194 i 112

Škola       01/  6671-733

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 65078
Ovaj mjesec: 1885
Ovaj tjedan: 480
Danas: 11
 

 Žar ptica

 Šesti a,b,c razred su danas bili u kazalistu Žar ptica i gledali su predstavu "Priča o žaru ptica". Bilo je vrlo zanimljivo i poučno. U pratnji su bile nastavnice: Danuska, Kristina i Tanja.

  

 

 

 Muzej „Iluzija“

 

Danas smo zajedno sa 6.a razredom bili u muzeju „Iluzija“. Nakon 20 minuta čekanja da se muzej otvori, sretno smo požurili u obilazak. Na prvom katu, čim uđete u prostorije, primijetite će te holograme. Bilo je holograma sa biljkama, slavnim osobama te najzanimljivijim hologramom svijeta. Desno od holograma je stol sa rupom. Rupa je za vašu glavu, provučete svoje tijelo u nešto slično kao otvor u zidu te će se činiti kao da je vaša glava na meniju. Lijevo se nalazi sobica, u kojoj su dvije stolice jedna nasuprot drugoj i između stol na kojem je ogledalo. Na stolu (sa oba dvije strane) se nalazi gumb, ako ga dovoljno dugo pritišćete vidjet će te osobu koja je s druge strane stola. To je zapravo zrcalo pod pravim kutem, a gumb je svijetlo koje se reflektira. Prilično zanimljivo. Drugi kat je još bolji od prvog kata. Pri ulasku primijetit će te da su biljke na stropu( krovu), ne brinite se niste prolupali, svi ih vidimo. Prva soba je nagnuta u stranu, odnosno što dalje idete je višlje. U toj sobi je i prozorčić, bez stakla tako da kada fotografirate, čini se da je osoba s lijeve strane veća od osobe s desne strane (ako je osoba s lijeve strane inače veća, neka zamijene mjesta). Druga soba je isto „nakrivljena“, ali ne radi istog razloga  kao i u prvoj sobi. Kada uđete počet će vam se vrtjeti te ne možete uspjeti ravno hodati, baš radi toga soba „daje“ osjećaj kao da ste na brodu koji se naginje malo lijevo, pa malo desno. Kada izađete iz sobe pričekajte par minuta da vam se prestane vrtjeti. Treća soba je soba „zrcala“. Ona ima učinak, da vidite sebe ili nekog iz svih položaja, te izgleda kao da vas je cijela vojska. Na drugom katu se još nalazi računalo, kojemu se ne vidi „zaslon“ osim ako gledate posebnim materijalom, sličnom poput plastike ili stakla. Uglavnom muzej „Iluzija“  ima jako zanimljive holograme, sobe, te varke za vaše oči. Rado bih ga ponovno posjetila. Poslije razgledavanja muzeja, smo od Ilice krenuli prema crkvi Sv. Marka, gdje smo se slikali, za uspomenu. Uglavnom, bilo je jako  zanimljivo te se nadam da ćemo ponovno otići na ovako zabavan izlet.

 

                                                                                                      Lana Radnić, 6.b                              

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Isječci izvješća s Interlibera učenika 6. a, 6.b i 6.c razreda

1. osnovne škole Dugave:

Dana 13. studenog posjetili smo Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila, koji se svake godine održava na Zagrebačkom velesajmu. U paviljonima 5 i 6 oduševili smo se velikim izborom knjiga svih vrsta, namijenjenih posjetiteljima svih uzrasta. Unatoč gužvi uspjela sam pronaći sve knjige koje sam željela kupiti.I ove me godine Interliber oduševio i željela bih da se održava češće, a ne samo jednom godišnje.

Jedva čekam svaki takav sajam da obogatim svoju biblioteku jer za mene, koja volim čitati, knjiga nikad previše.

                                                                                       Eni Gonzi 6.c

 

Osim štandova s knjigama, bilo je i onih s majicama, čestitkama, stripovima, igračkama...Nije mi se sviđala prevelika gužva jer je bilo teško pronaći baš ono što želiš. Unatoč tome, opet bih došla jer je bilo zabavno i zanimljivo.

                                                                               Ema Kaurin 6.b

 

 Volim događaje bilo kakve vrste, a ako su još i knjige uz to, jako mi se rašire oči. Bilo je tu svega: veliki broj izdavača, knjižara, autora koji su potpisivali knjige, hostesa, a i finih kobasica, fritula, žamora i buke…Sve je djelovalo fascinantno.

                                                                      Leon Pio Banožić, 6.a

 

Čim sam ušao u paviljon šest, već na samom početku bilo je zanimljivo. Vidjeli smo puno raznih eksperimenata i različitih igara. Ugledao sam natpis: IGRA STARA 4000 godina. Poslušao sam pravila igre. Ništa nisam razumio, ali počeo sam igrati i naravno, izgubio. Ipak, bio sam sretan što sam imao tu priliku.

                                                                      Arijan Postoseli, 6.c

 

Najbolji štand bio mi je onaj na kojemu su Kinezi pisali naša imena na kineskom pismu. A onda i strip GATTURRO o kojemu nismo mogli ostvariti radionicu jer nas je bilo previše, ali smo pronašli maskotu i fotkali se s njom.

                                                                         Klara Patrun, 6.a

 

 

 Posjet Centru za rehabilitaciju Silver

 

Učenici šestih razreda su 13.10.2015. posjetili Centar za rehabilitaciju Silver u kojem su vidjeli puno zanimljivih stvari i doživjeli lijepo druženje sa volonterima centra kao i njihovim psima koji se pripremaju za pse vodiče, za pomoć osobama s invaliditetom i za pomoć autističnoj djeci. Družili su se s Sparky-em psom koji se priprema za pomoć jednom djetetu s fizičkom retardacijom, kao i s Fargom koji je pas vodič. Volonteri su nam pružili mogućnost hodanja s bijelim štapom te isprobavanja vida slijepih pomoću različitih naočala. Na kraju su nam pokazali štenaru gdje su spremljeni psi za rasplod. Tamo se nalaze dva psa u mirovini koji imaju nevjerojatnih 15 ljudskih godina. Bilo je zanimljivo. U pratnji su bili razrednici 6. razreda: Žana , Marcela i Kristina V. te prof. Povijesti Željko .

 

 


 

Projekt strip za 6. razrede

Tijekom mjeseca studenog i prosinca 2014. g. učenici sva tri šesta razreda obrađivali su strip iz medijske kulture na satovima hrvatskoga jezika kod profesorice Lade Franić Glamuzine. Zatim su na satovima likovne kulture kod profesorice Mirjane Marović nacrtali strip prema pripremljenim skicama. Učenici su naučili kako izraditi strip prema „Maloj školi stripa“ Darka Macana iz udžbenika hrvatskoga jezika „Kocka vedrine“ 1. dio za 6. razred. Na satovima likovne kulture naučili su kako kadrirati i što je kadar. Najprije su strip nacrtali olovkom, a zatim crnim flomasterom i bojama. Na ovim fotografijama donosimo rad na stripovima u 6.a, 6.b i 6.c razredu.

Tekst i fotografije: mr. sc. Mirjana Marović, profesor likovne kulture

 
 
preskoči na navigaciju